Grün-weiße Spargelquiche

Spargelquiche2Hallo Ihr Lieben!

Wie ich Euch ja bereits erzählt habe, liebt es mein Mann für die Familie zu kochen und hat Euch ja bereits sein leckeres Spargel-Risotto Rezept gezeigt. Und da ja gerade wieder Spargelzeit ist, habe ich ihn gefragt, ob er uns bzw. Euch erneut ein tolles neues Spargelrezept hat. Wir durften seine selbst kreierte grün-weiße Spargelquiche bereits testen und Gross und Klein fanden sie wirklich ober lecker. Selbst der Kleine, der eigentlich keinen Spargel mag, wollte einen Nachschlag. Hier nun für Euch das Rezept für die grün-weisse Spargelquiche nach Hausmannsart :)

 

Zutaten für eine mittel grosse Auflaufform (28 cm Ø, für ca . 4 -5 Personen)

300gr weißen Spargel
300gr grünen Spargel
150gr gekochter Schinken
Ca. 70gr Parmesan(Grana) zum bestreuen
1xBlätterteig
2 EL Paniermehl oder Semmelbrösel

Für die Eiermischung:
50ml Milch
200gr Schmand
3 Eier
30gr Parmesan (Grana)
Je TL Kerbel und Dill
Pfeffer, Salz, Muskat und Zitronengras
Etwas Senf, wer will…

 

Zubereitung

1. Spargel waschen. Weißen Spargel schälen und die holzigen Enden abschneiden. Weißen Spargel in kochendem, leicht gesalzenem Wasser mit Zucker und einem Spritzer Zitronensaft zugedeckt ca. 10 Minuten garen. Vom grünen Spargel die Enden großzügig abschneiden. Spargel dann 5 Minuten mitgaren.

2. Eier, Schmand, Parmesan und etwas Milch glatt rühren-wer will kann auch etwas Senf einarbeiten. Mit Salz, Pfeffer, Muskat, Kerbel, Dill und Zitronengras kräftig würzen. Blätterteig entrollen. Tarte- oder Pieform (28 cm Ø) mit reichlich Butter einreiben und den Blätterteig auslegen…am Rand hochziehen. Boden mit einer Gabel mehrmals einstechen und mit Paniermehl oder Semmelbrösel bestreuen.

3. Spargel abgießen, sehr gut abtropfen lassen bzw. trockentupfen. Etwas abkühlen lassen. Grün und weiß abwechselnd auf dem Teig verteilen. Dann kommt Schinken und etwas Parmesan drüber. Wer es mag, kann auch etwas kräftigeren Bergkäse mit dem Parmesan kombinieren!!! Noch einmal wiederholen und die  Eiermischung darüber gießen.

3er-Bild-Spargelquiche

 

4. Im vorgeheizten Ofen (E-Herd: 225 °C/ Umluft: 200 °C/Gas: Stufe 4) ca. 40 Minuten backen. Evtl. die ersten 25 Minuten zudecken. Dann auf die Bräunung achten! Evtl. noch mit Kerbel garnieren.

 

Spargelquiche

 

Viel Erfolg beim Nachkochen, viele liebe Grüsse

rosa&limone

 

 

 

Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

Du kannst folgende HTML-Tags benutzen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Zuccalina sagte am 9. Mai 2014 um 09:56

    Klingt lecker,wäre doch eine super Vorspeise?

  • browse around this site sagte am 9. Mai 2018 um 01:50

    I just want to mention I am all new to blogging and site-building and seriously enjoyed you’re website. Likely I’m likely to bookmark your blog post . You surely come with excellent well written articles. Thanks for sharing your web-site.

  • wood engraving machine sagte am 19. Mai 2018 um 14:36

    With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My website has a lot of unique content I’ve either created myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the internet without my authorization. Do you know any techniques to help stop content from being stolen? I’d certainly appreciate it.

  • italian food delivery sagte am 19. Mai 2018 um 15:20

    With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My site has a lot of exclusive content I’ve either written myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my authorization. Do you know any techniques to help prevent content from being stolen? I’d really appreciate it.

  • banner stand sagte am 19. Mai 2018 um 15:34

    Have you ever thought about writing an ebook or guest authoring on other websites? I have a blog centered on the same topics you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my viewers would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an e-mail.

  • fabric banner sagte am 19. Mai 2018 um 17:22

    Hi there, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam responses? If so how do you protect against it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving me mad so any support is very much appreciated.

  • gas powered rc cars kits sagte am 19. Mai 2018 um 17:49

    I’m truly enjoying the design and layout of your website. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Outstanding work!

  • inner ear hearing aids sagte am 19. Mai 2018 um 18:18

    Hi! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog post or vice-versa? My site goes over a lot of the same subjects as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you happen to be interested feel free to send me an email. I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!

  • line 4 credit sagte am 20. Mai 2018 um 15:46

    Fantastic website you have here but I was curious about if you knew of any community forums that cover the same topics discussed in this article? I’d really love to be a part of community where I can get feed-back from other experienced individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Cheers!

  • bitcoin value chart sagte am 20. Mai 2018 um 17:09

    Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something informative to read?

  • btc trading sagte am 20. Mai 2018 um 17:33

    I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back in the future. Cheers

  • business line of credit interest rates sagte am 20. Mai 2018 um 18:48

    I’m really loving the theme/design of your weblog. Do you ever run into any internet browser compatibility issues? A couple of my blog visitors have complained about my site not working correctly in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any ideas to help fix this problem?

  • businessinaustin.tk sagte am 21. Mai 2018 um 06:46

    I take pleasure in, lead to I found exactly what I used to be having a look for. You have ended my four day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

  • businessinaustin.ga sagte am 21. Mai 2018 um 09:03

    Unquestionably believe that which you stated. Your favorite justification seemed to be on the net the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people think about worries that they plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

  • businessincolumbus.tk sagte am 21. Mai 2018 um 12:41

    I truly appreciate this post. I¡¦ve been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thanks again

  • businessinchicago.ga sagte am 21. Mai 2018 um 12:56

    Great blog! I am loving it!! Will come back again. I am taking your feeds also

  • http://www.businessincharlotte.tk sagte am 21. Mai 2018 um 15:25

    Wow! This can be one particular of the most helpful blogs We’ve ever arrive across on this subject. Basically Wonderful. I’m also an expert in this topic so I can understand your hard work.

  • Health sagte am 22. Mai 2018 um 05:55

    I am not sure where you’re getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for magnificent info I was looking for this info for my mission.

Danke für Deinen Besuch!
Impressum

© Rosa & Limone